Menu
Sluiten

Soundscapes met Eef van Breen

zaterdag 9 april 2022 van 10:00 tot 16:00 uur
zaterdag 9 april 2022 van 10:00 tot 16:00 uur
Aanbieder
De Ideeënfabriek
Locatie
Schouwburg De Lawei, Drachten
Doelgroep
Voor (jonge) kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs (willen) werken.
Prijs
Geen kosten!

Als Eef van Breen op pad gaat, lopen er in een oogwenk tientallen mensen achter hem aan. Hij is componist/trompettist/zanger/bandleider/maker en bedenker van kunstprojecten met een onvermijdelijk uitdijend karakter.

Eef werkt veel samen met kunstenaars uit diverse disciplines (theater, film, dans, documentaire, literatuur) waarbij hij beelden en verhalen vertaalt naar muziek, door deze kunstvormen als volledig gelijkwaardige elementen in te zetten. Van Breen denkt niet in termen van instrumentatie of disciplines, eerder aan de persoonlijkheden waarmee hij samen wil werken. Daarbij maakt hij gebruikt van alles wat hij in zijn leven heeft gezien, gehoord en gedacht.

Begin 2017 lanceerde de Eef van Breen Group met de voorstelling Chapman for President een nieuw genre: de speelfilm-zonder-beeld. Sindsdien zijn live uitgevoerde omgevingsgeluiden (foley) niet meer weg te denken uit het muzikale idioom van dit ensemble.

Werkchallenge: opdrachtgever Bosk (Arcadia)
Arcadia zoekt voor kunstmanifestatie Bosk kunstvakdocenten die educatiemateriaal willen maken over de combinatie van natuur en geluid.

Over De Ideeënfabriek
KEK organiseert De Ideeënfabriek: werksessies waar je samen nieuwe ideeën maakt, kennis en inspiratie uitwisselt, verdiept en verbreedt. Voor kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs werken en (jonge) kunstenaars die wel in het onderwijs zouden willen werken.

Meld je aan!
Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur innovatie
Jildou TjoelkerCreatief producent