Menu
Sluiten

Filosoferen en maken met Muriël Besemer

Zaterdag 5 en zondag 6 maart 2022 van 10:00 tot 16:00 uur
Zaterdag 5 en zondag 6 maart 2022 van 10:00 tot 16:00 uur
Aanbieder
De Ideeënfabriek
Locatie
Loft, Boksum
Doelgroep
Voor (jonge) kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs (willen) werken, die willen leren denken/maken als een kunstenaar
Prijs
Geen kosten!

Muriël Besemer, hoofd educatie Internationaal Theater (ITA) en dramadocent, werkte in 2018 aan het festival MAAK. Vooral de laboratorium-aanpak van MAAK is een werkwijze die we in deze workshop graag met je willen delen. Hoe begin je met prikkelende vragen op een inspiratievolle manier te werken aan art based kunst en cultuureducatie? Muriël gaat uit van makerschap, kunstervaringen en school. Anders gezegd: de driehoek tussen kunst, onderwijs en pedagogiek. Het gaat over ethiek en over contact. Want door de geraaktheid in verbinding met de wereld, of
met de ander, vormen we ons.

In het educatiepakket van ITA keert een element van ‘zelf doen’ regelmatig terug. Hoe zit dat? “Natuurlijk moeten leerlingen zelf maken, gedachten en ideeën vormgeven. Maar het gaat bij dat zelf doen om hun eigen denk- en maakproces, niet primair om het eindresultaat. Denk aan die befaamde TED talk van Cindy Foley: Teaching art or teaching to think like an artist?”

Werkchallenge: opdrachtgever kunstencentra en Keunstwurk
Het hele cultuureducatie-werkveld is op zoek naar interessante werkstukken waarmee scholen eigenaarschap van leerlingen kunnen verdiepen door te filosoferen en te maken.

Over De Ideeënfabriek
KEK organiseert De Ideeënfabriek: werksessies waar je samen nieuwe ideeën maakt, kennis en inspiratie uitwisselt, verdiept en verbreedt. Voor kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs werken en (jonge) kunstenaars die wel in het onderwijs zouden willen werken.

Meld je aan!
Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur innovatie
Jildou TjoelkerCreatief producent