Menu
Sluiten

KEK2: Vind het vuur in jouw les!

Voor het basisonderwijs

KEK2 is een visie op cultuuronderwijs. Een visie waarmee cultuuronderwijs een plek krijgt in het bestaande curriculum van de school. Daarmee wordt ook een pad uitgestippeld om met kunst, cultuur en taal het bestaande curriculum te verrijken tot toekomstgericht onderwijs. Het laat creativiteit de motor zijn. Een manier van denken, om het onderwijs op een betekenisvolle manier vorm te geven.

Infopagina inspiratieprojecten

We gaan op missie! Een missie om cultuur, kunst en taal op een bewustere manier onderdeel uit te laten maken van het onderwijs. Om dit doel te bereiken, biedt KEK2 instrumenten om bij jou op school kunst, cultuur en taal te verbinden met het lesprogramma. Niet als methode, maar als een onderzoek dat je samen aangaat.

Daarom stellen we je een belangrijke vraag: Wat zorgt ervoor dat jij vuur krijgt in je lesaanbod? Wat geeft jou vleugels?

KEK2 gaat verder dan leuk

Cultuur, kunst en taal geven betekenis aan wie wij zijn. Door kunst, cultuur en taal bewuster een plek te geven gaan ze onderdeel uitmaken van het lesprogramma. Ze  zijn verbindend, zorgen voor vakoverstijgend en betekenisvol aanbod.  Met taal geef je expressie aan wie jij bent, cultuur verbindt je met je omgeving en kunst geeft inzicht en laat je anders denken. KEK2 gaat niet over het kiezen van aanbod en activiteiten. Het gaat over de verbinding die je maakt tussen het aanbod en het lesprogramma. En om dat vervolgens te borgen.

Talentonderwijs

Iedereen heeft andere talenten. KEK2 wil de ruimte nemen om deze te ontdekken en te stimuleren. Als leerkracht ben je vanzelfsprekend erg goed in staat om verbindingen te leggen. Daarom is het belangrijk dat er binnen KEK2 een mooie plek wordt gecreëerd waarin creatief eigenaarschap wordt gestimuleerd. De cultuur die je verbindt aan jouw lessen, hoort helemaal bij jou.

Inspiratie en creativiteit

Voor ontwikkeling is inspiratie nodig. Daarom biedt KEK2 op Kultuerfilter inspiratie en brandstof aan. Een plek waar je ideeën opdoet voor verbonden cultuuronderwijs. De inspiratiepagina is toegespitst op wat jou bezig houdt en kan helpen in het proces om jouw skills te ontdekken en te ontwikkelen. En natuurlijk om cultuur, kunst en taal onderdeel uit te laten maken van jouw lessen.

Meimakker

De meimakker geeft vleugels in dit proces. Afhankelijk wat er op jouw school nodig is, is deze persoon verbinder. Samen met de meimakker maak je inzichtelijk wat KEK2 voor jou en je leerlingen kan betekenen.

Fonk

Fonk is een gereedschapskist met verschillende gereedschappen die je kunt gebruiken voor de implementering en verdieping van je (cultuur) onderwijs. In Fonk maak je dit proces inzichtelijk. Wat zijn de stappen die jij wil zetten? Waar ga jij van stralen? Welke inspiratie of kennis heb jij en je team nodig?

Wat kun je verwachten?

Eén van onze meimakkers neemt contact op met jouw school.  Daarnaast kun je voor inspiratie op het gebied van cultuureducatie terecht op deze site. Kijk hier voor meer informatie over de inspiratieprojecten:

Inspiratieprojecten: vuur in je les!
Bekijk het inspiratieblog