Menu
Sluiten

Werksymposium Toekomstkunde met onderwijscafé

Wat hebben jonge mensen nodig om de uitdagingen van de toekomst tegemoet te treden?

Hoe kunnen zij hun stem beter laten horen?

En wat kan de rol van het onderwijs daarin zijn?

vrijdag 17 juni 10.30 – 17.00
Snekertrekweg 1 – Leeuwarden

Werksymposium Toekomstkunde

Samen met docenten, educatiemakers, kunstenaars, beleidsmakers en futurologen onderzoeken we vrijdag 17 juni de toekomstkunde. Meld je aan voor een dag vol inspiratie, een artistieke ervaring tijdens de lunch en werksessies in de middag!

De ochtend biedt een inspirerend programma met verschillende sprekers. Merlijn Twaalfhoven, Klaas Sietse Spoelstra, Miranda Willems, Anne Graswinckel, Floor Ziegler en anderen gaan in op actuele onderwerpen als polarisatie, kunstenaarsmindset, toekomstige generaties in de gemeenteraad, radicaal luisteren en voorouderschap.

Na een heerlijke vegalunch kun je een Tijdwandeling beleven; een muzikale en poëtische toekomstervaring, waarin je een geluidsreis maakt door de tijd.

Ook worden om 14.30 uur twee werksessies georganiseerd, die vooral interessant zijn voor lokale bestuurders en raadsleden. Onder leiding van Miranda Willems en Merlijn Twaalfhoven gaat het over toekomstambassadeurs en hoe we een Plekberaad organiseren. Bij Jan van de Venis en Klaas Sietse Spoelstra kun je een sessie volgen over hoe je de rechten van toekomstige generaties integreert in je werk.

Onderwijscafé

In de middag organiseert Keunstwurk voor leerkrachten po, docenten vo en onderwijsmakers vanaf 14.30 uur een Onderwijscafé. Je kunt meedoen aan een werksessie van Anne Graswinckel waarbij wordt ingegaan op vragen als: Hoe kan het vak Toekomstkunde een plek krijgen in het volle schoolprogramma? Wordt toekomstkunde een integraal onderdeel van burgerschap? Wat heeft zo’n vak nodig en wat zijn de doelen? Met de Verdwaalatlas in de hand maken we grote thema’s klein. Of je volgt de werksessie met Heleentje Zwart van Spark the Movement over groene pedagogiek  en hoe we toekomstgericht onderwijs maken.

De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een talkshow waarin we ideeën pitchen, kruisbestuivingen onderzoeken en samenwerkingen aangaan.

Het gehele programma vind je hier.

Je kunt je aanmelden voor de hele dag of dagdelen.

Dagticket: € 65,-
Kortingsticket: € 32,50 (student, CJP, minima)
Dagdeel: € 25,79

Laat bovenstaande prijzen geen belemmering zijn om deel te nemen! Als je ons mailt op kek@keunstwurk.nl kunnen we kijken of je misschien zonder kosten mee kan doen.

Het programma is een initiatief van The Turn Club, Keunstwurk, Spark the Movement, Lab Toekomstige Generaties, Ministerie van de Toekomst en Arcadia

Meld je aan!
Download hier de E-flyer om door te sturen
Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur innovatie
Jildou TjoelkerCreatief producent