Menu
Sluiten

Ferhalefjoer

"Door verhalen te vertellen leer je hoe het leven werkt"

Een verhaal is voor ons brein de meest interessante en logische manier om kennis te verwerken. Door naar verhalen te luisteren en ze te vertellen, leg je verbindingen en leer je hoe het leven werkt. Bij kinderen is dit niet anders; de verbindingen die je legt in je jeugd bepalen de wording van je brein. Daarom is het belangrijk om kinderen over zichzelf en over de wereld te vertellen.

Met de Verdwaal-boeken
Met de bij jou op school aanwezige boeken Verdwalen in verhalen en De kunst van het verdwalen als gids kun je als school (eventueel samen met een kunstenaar) ontdekken hoe het verzinnen, maken en vertellen van verhalen kan inspireren.

Traditie
Wist je dat het vertellen van verhalen een oude traditie is? Zo’n anderhalve eeuw geleden kwamen we in Friesland ook jaarlijks samen om elkaar verhalen te vertellen.

Maak je eigen Ferhalefjoer
In 2018 werd tijdens de opening van LF2018 in heel Friesland verteld tijdens 2018Verhalen en Ferhalefjoer 2018. In 2019 werd er verteld tijdens de Verhalenavond en Ferhalefjoer op vrijdag 15 november 2019. Kijk maar eens op de speciale Ferhalefjoer-website die we voor Ferhalefjoer 2019 maakten. Maar je kunt op ieder moment in het jaar een Ferhalefjoer houden!

Wil je meer weten over Ferhalefjoer? Neem dan contact op met kek2@keunstwurk.nl

Wil je nou zelf ook een Ferhalefjoer starten, maar weet je niet precies hoe? Anne vertelt je in deze video hoe je binnen een half uur een prachtig Ferhalefjoer kan beginnen!