Menu
Sluiten

Paradys

Tijdens Arcadia vind je honderd dagen lang in de bossen van Oranjewoud een bijzondere kunsttentoonstelling: Paradys. Vijftien internationale topkunstenaars maken nieuw werk om een ander verhaal te vertellen over het Parklandschap Oranjewoud.

Oranjewoud, met zijn voormalige landgoederen, royale parken, landhuizen en waterpartijen, lijkt soms net het paradijs op aarde. Paradys stelt op deze plek vragen over de manier waarop dit paradijs is ontstaan. Daarmee gaat Paradys ook over grote, actuele vragen. Is het tegenwoordig nog mogelijk om een ideale wereld te scheppen? Voor wie is die wereld dan bestemd? En vooral: hoe ziet die wereld eruit?

Expeditie langs de kunstwerken
We gaan op onderzoek door Paradys. Kijken en ontdekken. Wat zie je, en waar zie je dat aan? Kan je net zo naar de natuur kijken als naar een kunstwerk. Welke vragen stelt de kunstenaar aan de wereld. We gaan op expeditie langs de kunstwerken en erna is er een maaksessie. De expeditie kan op maat worden gemaakt, aansluitend bij het schoolprogramma over bijvoorbeeld kunst, wereldoriëntatie en burgerschap.

Wie groep 3 t/m 8 PO, klas 1 en 2 VO
Wanneer tussen 9 mei en 8 juli 2022 op maandag t/m vrijdag tussen 11:00-13.30 uur
Materiaal voor de kinderen zijn er onderzoekboeken met materiaal om kaarten te maken
Ja, ik wil Je kunt de expeditie boeken via https://platformedukaasje.plannedculture.nl (maak eenvoudig een account aan). Of mail ons op kek@keunstwurk.nl.
Kosten €150 per klas. Scholen uit de Gemeente Heerenveen betalen €75,-.
Wil je meer? Regel dit dan in samenwerking met je kunstencentrum of cultuurverbinder of via kek@keunstwurk.nl.

Paradys is een productie van Arcadia