Menu
Sluiten

Het land achter de horizon

Het Noord Nederlands Orkest brengt een nieuw theatraal concert, geïnspireerd op Arcadia, en neemt je mee in de reis naar de ideale wereld.

Wat is de ideale wereld? Of zijn we er al? ‘Opa wilde weg. Weg van zijn problemen in dit koude kikkerlandje. Naar een land waar het zonnige leven je voor altijd toelacht. Naar Java. Bijna aan de andere kant van de wereld. Dus bouwde hij een boot, zette zijn oog op de horizon en ging de zee op. Zijn reis naar het paradijs was gevaarlijk, vol onverwachte gebeurtenissen en bracht hem uiteindelijk precies waar hij moest zijn.’

Dit is waargebeurd. De opa van acteur Folmer Overdiep ging op zoek naar een betere wereld voor zichzelf en zijn kinderen. De vader van actrice Kyra Bououargane ging – vanuit Marokko naar Frankrijk – op zoek naar alle denkers waar hij als kind over las. Tot hij Kyra’s moeder ontmoette die hem mee naar ons koude kikkerlandje voerde. Samen met het NNO vertellen Folmer en Kyra over de ontdekkingsreizen in hun eigen familiegeschiedenis. Om steeds op de meest onverwachte plekken een glimp op te vangen van een nieuwe horizon.

Wie groep 6, 7, 8 PO
Materiaal lesbrief van het NNO met vier lessen. Groepsonderzoek naar de wortels van muziek en hoe jullie daar uiting aan geven.
Waar en wanneer
Drachten De Lawei op 13 juni 2022 om 9:45, 11:00 en 13:00 uur
Leeuwarden De Harmonie op 14 juni 2022 om 9:45, 11:00 en 13:00 uur
Sneek Theater Sneek op 16 juni 2022 om 9:45, 11:00 en 13:00 uur
Ja, ik wil! Scholen kunnen zich aanmelden via https://nno.nu/educatie/primair-onderwijs/prjc

Het land achter de horizon is een Pieter Roelf Jeugdconcert 2022 van NNO in het programma van Arcadia

Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur innovatie
Jildou TjoelkerCreatief producent