Menu
Sluiten

Gaia

Gaia is een rondreizend kunstwerk van de Britse kunstenaar Luke Jerram. In de Griekse mythologie is Gaia de personificatie van Moeder Aarde.

Gaia (Aarde) van Luke Jerram
Gaia (Aarde) van de Britse kunstenaar Luke Jerram is een enorme installatie van een bewegende aardbol, diameter van 7 meter, is van binnen verlicht en van buiten met NASA-satellietbeelden ‘beplakt’. Het is alsof je van afstandje naar de aarde kijkt.

Daar moet je met je klas naartoe!
Gaia komt naar Franeker, Nes (Noardeast-Fryslân), Terschelling, en naar Zuidoost en Súdwest-Fryslân. Op al deze plekken vindt ook een Wetenschap & Kunst Laboratorium (WEKU-lab) voor kinderen plaats. Aan de voet van Gaia ontmoeten kinderen een kunstenaar en een wetenschapper. Zij kijken samen naar de aarde.

Waar word je nieuwsgierig van en hoe blijf je nieuwsgierig? Want ook de kunstenaar en de wetenschapper waren eens kinderen die nieuwsgierig waren. Zij zijn alleen nieuwsgierig gebleven.

Wie groep 6, 7, 8 PO, klas 1 VO
Wanneer en waar  6-23 mei Martinikerk Franeker, 25 mei-11 juni Theaterkerk Nes (Noard-East Fryslân) 13-19 juni Oerol, Terschelling, 25 juni-16 juli: Woudagemaal Lemmer
Materiaal voor de kinderen zijn er onderzoekboeken met materiaal om op school door te werken
Ja, ik wil! Je vindt de data voor de WEKU-labs en de bezoekopties op https://platformedukaasje.plannedculture.nl. (daar kun je eenvoudig een account aanmaken) of mail ons op kek@keunstwurk.nl.

Gaia is een productie van Sense of Place en Oerol in het programma van Arcadia 

Contactpersoon
Jildou TjoelkerCreatief producent