Menu
Sluiten

Bosk

Bosk is een wandelend bos dat 100 dagen lang door de straten van Leeuwarden trekt. Wat willen die bomen ons vertellen? Wat is eigenlijk onze relatie met de natuur? Het bos wandelt heel langzaam, door de stad. Het zoemt, het trilt. Er wordt gedanst en gefilosofeerd. Ontdek je mee?

Je kunt kiezen uit twee ontdekkingstochten bij Bosk: Expeditie Bosk en De tocht van de Zaailingen.

Op expeditie naar Bosk
Kom met je klas op visite in het wandelende Bosk, en beleef de speelse expeditie. Wat gaan jullie in ieder geval meemaken? Je raakt verwonderd. Er wordt gedanst en gefilosofeerd. Kunnen bomen denken? Hoe beweegt een boom? We hebben het over natuur en jouw verbinding ermee. Op een verbeeldende manier.

Voor of na de expeditie is er door de stad nog een route met hele kleine mensen: de Minature People. Langs de route van het bos zijn kleine tafereeltjes te bewonderen. Een zoektocht en een verhalentocht! Want elk tafereeltje heeft een verhaal dat je samen kan verzinnen. Opgave niet nodig.

Wie groep 1 t/m 8 PO, klas 1 en 2 VO
Wanneer Alle schooldagen tussen 9 mei en 8 juli 2022. De wandeling vindt plaats tussen 11-12 uur.
Materiaal De leerlingen krijgen een onderzoekboek tijdens de expeditie, zodat het onderzoek op school voortgezet kan worden.
Ja, ik wil! Kosten€ 1 per leerling. Je kunt je opgeven via https://platformedukaasje.plannedculture.nl (maak eenvoudig een account aan). Of mail ons op kek@keunstwurk.nl.


De tocht van de zaailingen
Welke bomen zijn belangrijk in jouw omgeving? En hoe oud zijn ze eigenlijk? Heeft je opa ze geplant toen hij een klein mannetje was? Dit is een onderzoek naar Bomen van Belang. En een onderzoek naar tijd. Want hoe lang duurt het wel niet voordat een zaadje een boom wordt? Dit onderzoek start in de omgeving van je eigen school.

Zaadjes planten voor anders denken
Als je een Boom van Belang gevonden hebt laten we zaailingen van deze boom meelopen mee tijdens Bosk. De stad door samen met de grote bomen. De zaailingen zijn te volgen tijdens een wekelijks Boskjournaal. Na de tocht van Bosk komen de zaailingen terug, zodat de kinderen ze in eigen omgeving weer kunnen uitplanten. Ondertussen zijn er inspiratie- bijeenkomsten op school mogelijk, zoals soundscapes & beeldende kunst.

Bomen laten groeien kost tijd! Dus die tijd willen wij ook graag nemen. Denk qua tijdinvestering aan minimaal vier inspiratiebijeenkomsten met leerlingen.

Wie groep 1 t/m 8 PO, klas 1 en 2 VO
Wanneer tussen maart en november 2022
Materiaal Er is een handige, toegankelijke lesbrief en voor de kinderen zijn er onderzoekboeken met materiaal om kaarten te maken.
Ja, ik wil! Het programma is vanaf 1 maart beschikbaar en kan in combinatie met een kunstenaar op school worden uitgevoerd. Neem contact op via kek@keunstwurk.nl. Dit traject is maatwerk, de kosten verschillen per school.

 

Bosk is een coproductie van Arcadia en de gemeente Leeuwarden.
Voor het educatieprogramma werkt Arcadia samen met Keunstwurk.

Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur innovatie
Jildou TjoelkerCreatief producent