Menu
Sluiten

We zijn verhuisd!

21 juni 2021

Na bijna 20 jaar aan de Wissesdwinger vind je het kantoor van Keunstwurk nu in het Stationskwartier aan de Snekertrekweg in Leeuwarden. En omdat KEK onderdeel is van Keunstwurk, gingen wij ook mee! 

Het pand aan de Snekertrekweg 1 was in de jaren 80 een postsorteercentrum en is in het begin van deze eeuw de tijdelijke locatie van het Provinsjehûs geweest. Het is onlangs gekocht door projectenontwikkelaar Jaap Hoekstra. Hij wil er een stoere, ‘brutalistische’ en dynamische verzamelplek van maken voor bedrijven en culturele organisaties, die past in de bredere transformatie van het Spoordok-gebied.

Directeur Douwe Zeldenrust van Keunstwurk: “Wij waren als Keunstwurk al langere tijd op zoek naar een nieuwe plek en werden erg enthousiast van de visie van Jaap: het creëren van een plek met veel ruimte voor kruisbestuiving tussen bedrijven en verschillende culturele organisaties. Op dit moment zijn organisaties zoals Arcadia en Sense of Place er al gevestigd en wij kijken ernaar uit om samen te investeren in een ‘culturele community’ waar mooie nieuwe initiatieven kunnen ontstaan”.

Cultuurverbinders in de regio
Een belangrijke reden voor de verhuizing is ook de nieuwe manier van werken van Keunstwurk. Douwe Zeldenrust: “We willen als Keunstwurk nog meer het veld in en daarom zijn we sinds dit jaar gaan werken met cultuurverbinders. Échte netwerkers die op lokaal en regionaal niveau ondersteunen, adviseren en verbinden op het gebied van amateurkunst en cultuureducatie. De cultuurverbinders zijn vooral op pad en daarom hebben we minder kantoorruimte nodig. Bovendien heeft corona ertoe geleid dat we ook steeds meer online werken en dat bevalt eigenlijk wel goed.”