Menu
Sluiten

Klimaatboodschappen van Friese kinderen gezocht!

8 oktober 2021

Eind oktober stappen De Luchtfietsers, een groep van fietsende activisten, op de fiets naar de Klimaattop in Glasgow. Ze trotseren kou, regen en de bergen in Schotland natuurlijk niet voor niets! Nee, met deze gekke actie willen ze aandacht vragen voor de klimaatcrisis en de wereldleiders laten zien dat het anders moet én kan. Kortom, ze fietsen voor verandering.

Luchtfietserij staat eigenlijk voor ‘plannen bedenken die je niet kunt waarmaken’ maar zij geloven erin dat ze de klimaatcrisis en andere problemen van deze tijd juist op kunnen lossen als we op een andere en creatieve manier naar de wereld kijken, een betere toekomst voor ons durven te zien en we met z’n allen gaan voor deze ideeën. En als het gaat om creatief denken, kunnen we veel leren van kinderen!

Het lijkt De Luchtfietsers daarom prachtig om van basisschoolleerlingen te horen hoe zij de toekomst zien. De centrale vraag: Hoe zou jij graag willen dat de aarde er over 10 jaar uitziet? De kinderen mogen hun ideeën opschrijven in een verhaaltje, wens of gedicht, tekenen, knutselen, schilderen…. Als het maar in een envelop past zodat ze het op de fiets mee kunnen nemen naar Glasgow.

Voor vertrek fietsen ze langs de Friese basisscholen om alle klimaatboodschappen op te halen. Ze nemen ze mee door Schotland en overhandigen ze bij aankomst op de Klimaattop. Zo zorgen ze ervoor dat hun boodschap voor de toekomst door de hele wereld gehoord wordt!

Informatie over de tocht is te vinden op www.deluchtfietsers.nl
Contactpersoon: Ellis Mourits, ellismourits@gmail.com, 0648523868