Menu
Sluiten

KEK traint 20 kunstvakdocenten voor 12 basisscholen in Tytsjerksteradiel

10 november 2021

Is een kind een rustige oefenaar of een enthousiaste beweger? Muziekdocent Johan Postma van Cultuurcentrum de Wâldsang ziet het direct en weet wat er nodig is voor muziekplezier! En dan werkt de les.

KEK traint dit jaar 20 kunstvakdocenten van Het Achterland en De Wâldsang in de KEK-maakplaats in De Molkfabryk in Burgum. Zij geven wekelijks les op de 12 Oarsprong-scholen in Tytsjerksteradiel.

RTV NOF – Noordoost Friesland kwam langs op Bernemienskip De Greide in Jistrum.

 

De leerlingen van de 12 basisscholen van stichting Oarsprong in de gemeente Tytsjerksteradiel krijgen tot en met juli 2022 wekelijks les in theater, beeldende kunst, dans en muziek.

Voor deze lessen komen 20 vakdocenten van cultuurlab het Achterland en cultuurcentrum de Wâldsang op de scholen. De vakdocenten worden in De Molkfabryk in Burgum getraind door KEK Cultuureducatie, onderdeel van Keunstwurk. Het project maakt kunst en cultuur een vast onderdeel van het lesprogramma op school.

Directeur Dineke van der Zee van Bernemienskip De Greide in Jistrum: “Door kunst en cultuur in te zetten in de lessen leren kinderen onderzoekend leren, raken ze verwonderd, worden ze enthousiast en leren ze al hun talenten kennen en in te zetten voor hun ontwikkeling.”

Foto: Xanne Wijkamp

Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur innovatie
Wessel SpijkermanCultuurverbinder regio's Dantumadeel, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Weststellingwerf, Ooststellingwerf, Opsterland