Menu
Sluiten

In stijl over de rode loper bij filmpremière op C.B.S. ’t Oegh

19 oktober 2020

Van zelfgeschreven script tot feestelijke première: de kinderen en het team van CBS ’t Oegh in Munnekezijl maakten een nieuwe schoolfilm. KEK zorgde voor begeleiding van filmmaker Johanneke Dijkstra.

Inspiratiebron voor dit project was een oude film van de school van Munnekezijl in 1952. Daarin was te zien hoe de schoolkinderen van toen oud Hollandse spelletjes spelen, zoals bokjespringen en twee emmertjes water halen. In de Kinderboekenweek 2020 met het thema ‘En toen’ is er een nieuwe film gemaakt.

De kinderen hebben verschillende workshops gehad, zoals het maken van een filmscript, maken van een een storyboard, stopmotion en dans. Ook mochten de leerlingen zich kleden in oude kleding en werden de haren gedaan in de jaren 50-stijl. In school was een hoek ingericht als oud schoollokaal, waar foto’s werden gemaakt.

Al het harde werken heeft geleid tot een nieuwe schoolfilm anno 2020. De première was op 9 oktober en de kinderen gingen, geheel in stijl, over de rode loper.

Na het bekijken van de film was er een awardshow, waarbij er prijzen te winnen vielen in verschillende categorieën. Zo was er een prijs voor de beste zanger/zangeres, de beste clapper, de beste cameraman/vrouw, beste acteur/actrice, de beste danser/danseres, de beste storyboardmaker en de beste animator. Voor alle kinderen was er een medaille.

KEK geeft in de hele provincie Fryslân overkoepelend cultuureducatie-advies, inspiratie en deskundigheidsbevordering voor leerkrachten, van PO tot HBO. Het team cultuureducatie van Keunstwurk werkt daarvoor samen met de regionale kunstencentra. KEK (Kultuuredukaasje Mei Kwaliteit) is de Friese uitvoering van de landelijke regeling Cultuureducatie Met Kwaliteit.