Menu
Sluiten

Corona-update cultuureducatie basisonderwijs

25 januari 2022

Update 25 januari 2022

Cultuureducatie in schoolverband

Cultuureducatie op scholen is als onderwijsactiviteit mogelijk. Dat kan op een locatie van de school of op een externe locatie, zoals een theaterzaal. De activiteiten (bijvoorbeeld workshops en schoolvoorstellingen) kunnen alleen plaatsvinden zonder publiek. Medeleerlingen, docenten, begeleiders en ander personeel worden niet als publiek gezien.

Geen coronatoegangsbewijs bij educatieve culturele onderwijsactiviteiten

Educatieve culturele onderwijsactiviteiten zijn vaak onderdeel van het schoolprogramma (curriculum). Bijvoorbeeld een voorstelling of workshop op school of onderwijsinstellingen. Leerlingen en onderwijspersoneel hebben daarvoor geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook voor activiteiten buiten de school of onderwijsinstelling.

Buitenschoolse cultuureducatie en cultuurparticipatie

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening, zoals kunstencentra, muziek- en dansscholen, broedplaatsen en repetitieruimten mogen open tussen 05.00 en 22.00 uur. Publiek is toegestaan en er moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Voor volwassenen is gebruik van een coronatoegangsbewijs verplicht.

Kijk voor meer informatie op de website van het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst.

Kunst- en cultuuropdrachten voor onderwijs thuis

We hebben de kunst- en cultuuropdrachten die KEK maakte voor onderwijs thuis tijdens de eerste lockdown hier voor je verzameld én twee speciale Anders Kerst-opdrachten gemaakt, voor de gekke thuisweek voorafgaand aan de kerstvakantie.
Lees meer>

De Ideeënfabriek

Het zijn spannende tijden voor zzp-ers die werken in de cultuur(educatie). Gaan projecten (en daarmee inkomsten) door? Hoe fijn zou het zijn om, nu er helaas meer vrije tijd is, die tijd te gebruiken voor ontwikkeling en zo sterker uit deze periode te komen?

Keunstwurk organiseert De Ideeënfabriek: een maakplaats waar nieuwe ideeën, projecten, samenwerkingen en wellicht nieuwe liefdes ontstaan!