Menu
Sluiten

Corona-update cultuureducatie basisonderwijs

17 januari 2022

Na de kerstvakantie, op 10 januari 2022, is het primair- en voortgezet onderwijs weer open gegaan. Op 17 januari zijn ook het MBO, HBO en de universiteit weer geopend.

Cultuureducatie op scholen is als onderwijsactiviteit mogelijk. Dat kan op een locatie van de school of op een externe locatie, zoals een theaterzaal. De activiteiten (bijvoorbeeld workshops en schoolvoorstellingen) kunnen alleen plaatsvinden zonder publiek. Medeleerlingen, docenten, begeleiders en ander personeel worden niet als publiek gezien.

Educatieve culturele onderwijsactiviteiten zijn vaak onderdeel van het schoolprogramma (curriculum). Bijvoorbeeld een voorstelling of workshop op school of onderwijsinstellingen. Leerlingen en onderwijspersoneel hebben daarvoor geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook voor activiteiten buiten de school of onderwijsinstelling.

Kijk voor meer informatie op de website van het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst.

Kunst- en cultuuropdrachten voor onderwijs thuis

We hebben de kunst- en cultuuropdrachten die KEK maakte voor onderwijs thuis tijdens de eerste lockdown hier voor je verzameld én twee speciale Anders Kerst-opdrachten gemaakt, voor de gekke thuisweek voorafgaand aan de kerstvakantie.
Lees meer>