Menu
Sluiten

CBS De Roerganger Heerenveen is Talentfluisterschool

30 juni 2021

Alle leerkrachten van CBS De Roerganger in Heerenveen zijn bij KEK en Ateliers Majeur geslaagd voor de opleiding Talentgedreven werken van Luk Dewulf en Els Pronk. De methode wordt de basis van het nieuwe schoolbeleid. De Roerganger is daarom sinds maandag 28 juni de tweede Talentfluisterschool in Friesland. Het bijbehorende bordje is onthuld door wethouder Jelle Zoetendal. Dat deed hij samen met Jayden de Lange uit groep 7, die maandag 11 jaar werd.

Op een Talentfluisterschool staat talentgedreven werken volgens de methode van de Vlaamse pedagoog Luk Dewulf centraal. In totaal worden in het programma 39 talenten beschreven. Het team van De Roerganger leerde de aanpak van Dewulf in 2020 kennen, toen hij bij cultuurorganisatie Ateliers Majeur uit Heerenveen een lezing gaf over zijn manier van werken.

Directeur Hanneke Henneveld en haar team werden gegrepen door de methodiek en besloten het schoolbeleid om te vormen. “Het is belangrijk om naar het hele kind te kijken, in plaats van alleen naar de bovenste vier centimeter, zodat ieder kind eruit kan halen wat erin zit”, zegt de directeur van De Roerganger.

Ook Talentfluisteraar worden? Klik hier voor onze training!