Menu
Sluiten

Basisschool De Spreng in Drachten begint het jaar met Filmdagen

5 september 2022

De Lawei cultuureducatie, KEK cultuureducatie en Yotka Kroeze van One Day Artist organiseren deze maand voor groep 8 van basisschool De Spreng in Drachten vier Filmdagen als introductie van het nieuwe schooljaar. De Filmdagen worden ingezet om kinderen met een taalachterstand meer vertrouwen in zichzelf te geven door met beeldtaal aan de slag te gaan en om bij te dragen aan een betere dynamiek in de klas en meer respect voor elkaar. Het thema van deze Filmdagen is Vluchten (ontsnappen naar een andere wereld om te ontkomen aan de realiteit).

Yotka heeft zich in maart, met behulp van de ZZP-impuls die werd georganiseerd door De Lawei, verdiept in laaggeletterdheid. Het bestaande project Filmdag heeft ze vervolgens aangepast voor een school waar deze problematiek een rol speelt. Hoe kan de filmdag een positieve bijdrage daaraan leveren? Basisschool De Spreng wilde graag meedoen met de kersverse groep 8, en zo ontstond de eerste maakplaats van het nieuwe seizoen!

Het programma bestaat o.a. uit het maken van een storyboard, het bekijken en bespreken van de film Polska Warrior, workshops stop-motion, remake, filmmuziek en filmposter maken en de première van de zelfgemaakte film.

Op 5 september hebben alle gastdocenten een meeting gehad met de leerkracht van groep 8 die hen heeft voorbereid, en op 6 september zijn de eerste lessen in De Lawei gestart. Samen gaan we het verloop, de successen en verbeterpunten intensief volgen en natuurlijk ook weer delen.

 

 

Contactpersoon
Inger van TilCultuurverbinder regio Noardeast-Fryslân