Menu
Sluiten

FONK! – De creatieve cirkel als onderzoekstool

Vraag je je af wat je met kunst- en cultuuronderwijs op school kunt doen? Wil je onderzoeken wat voor jullie school een volgende stap is? Op die vragen kun je antwoorden vinden door de vier stappen van een creatief proces te doorlopen. Zo groeit een ‘leuke activiteit’ uit tot ‘verankerd cultuuronderwijs met verdiepte resultaten’ en creëer je je eigen (doorgaande) leerlijn.

Elk creatief proces telt vier stappen: waarnemen, verbeelden, conceptualiseren en analyseren. Die stappen zijn niet scherp gescheiden; ze lopen hier en daar in elkaar over. Daarom is het belangrijk om in zo’n cyclus te reflecteren op elke stap. Iedere stap is nodig om tot een nieuwe ontdekking of tot een product te komen. Het creatief proces is toepasbaar op elk mogelijk probleem, idee of thema – dus ook op het komen tot een visie op je eigen cultuuronderwijs. Door in deze stappen te werken wordt je proces eigen, open en kritisch.

Online portfolio

FONK! ondersteunt als online portfolio het team in het creatief proces. Om te reflecteren, onderzoeken, verbinden en borgen. Het helpt om je visie op kunst, cultuur en taal in je onderwijs vanuit de praktijk te formuleren. FONK! biedt tools om met elkaar in gesprek te gaan en te ontdekken welke werkvormen aansluiten bij jullie missie en visie. Heb je iets belangwekkends ontdekt? Deel dit dan ook met andere scholen die verbonden zijn aan FONK!.


Wil je gebruikmaken van FONK!? De meimakker geeft je toegang tot dit portfolio. Mail naar kek2@keunstwurk.nl om een afspraak te maken.

Contactpersoon
Sarah DolstraCreatief producent cultuureducatie po
Telefoon:058 - 234 34 89