Menu
Sluiten

KRAAK

Ruimte voor krachtige cultuureducatie in Noord Nederland

KRAAK is een beweging! Een netwerk van cultuureducatie professionals die zich inzetten voor krachtige cultuureducatie en gelukkige kinderen. Een netwerk voor inspiratie, innovatie en en duurzaam samenwerken.

‘Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder’

De komende jaren kraken we ruimte en inhoud op culturele festivals in het Noorden. Wij vertalen de oorspronkelijke uitleg van kraken naar: het met toestemming van de eigenaar tijdelijk en duurzaam in gebruik nemen van een roerende zaak in de vorm van een locatie, inspiratie, programmering en kunstenaars ten dienste van innovatie binnen cultuureducatie.

Op deze ‘gekraakte’ plekken kunnen we los van de dagelijkse werkpraktijk dromen en deze waarmaken. Voor festivals is dit een duurzame investering in nieuw publiek en onderwijsvernieuwing. Wij zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de toekomst van ons onderwijs, met daarin een belangrijke rol en plek voor cultuureducatie. Een plek waar we onze hersenen laten kraken en met onze tentakels alle kanten van het veld verkennen, net als het mythisch wezen ‘De kraken’.

Hoe kunnen we attitudeverandering teweegbrengen? Bij onszelf, binnen het cultuureducatieveld en binnen het onderwijs? Hoe zetten we het kind centraal en leren we hem denken als een kunstenaar? Hoe kunnen we cultuureducatie maken die alles te maken heeft met het ‘normale’ onderwijsprogramma en het leven van elk kind? Zo, dat we het cultureel bewustzijn van kinderen in het Noorden ondersteunen, en tot bloei laten komen. Met als doelstelling gelukkige en zelfdenkende kinderen in het Noorden van Nederland die de uitdagingen die hen te wachten staan moedig en vol vertrouwen tegemoet treden.

Laten we een KRAAK zetten. En die ruimte nemen!

KRAAK is een samenwerking van FACET, ICO, Gebied B, Scala, Kunst&Cultuur, Kunstkade, Keunstwurk, WeTheNorth

Kijk in de agenda voor de volgende KRAAK
Contactpersoon
Sarah DolstraCoördinator maakplaatsen
Telefoon:058 - 234 34 89