Menu
Sluiten

De Ideeënfabriek

Het zijn spannende tijden als je zzp’er in de cultuureducatie bent. Lopen je projecten (en daarmee je inkomsten) door? Hoe fijn zou het zijn als je je nu, nu je misschien meer vrije tijd hebt, kunt ontwikkelen en zo sterker uit deze periode komt? De Ideeënfabriek is een maakplaats waar nieuwe ideeën, projecten, samenwerkingen en wellicht nieuwe liefdes ontstaan!

KEK organiseert De Ideeënfabriek: werksessies waar je samen nieuwe ideeën maakt, kennis en inspiratie uitwisselt, verdiept en verbreedt. Voor kunstvakdocenten/kunstenaars die als ZZP’er of via een kunstencentrum in het onderwijs werken.

Er zijn werksessies voor verschillende disciplines en doelgroepen. In alle sessies zoeken we de verdieping in de combinatie van Sustainable Development Goals en kunst.

Wat kan je verwachten?

Informatie

voor wie? Voor kunstvakdocenten/kunstenaars die als ZZP’er of via een kunstencentrum in het onderwijs werken
data en tijden: 5 en 6 maart 2022: Filosoferen & maken, voor wie wil leren denken/maken als een kunstenaar, met Muriël Besemer
12 maart 2022: Soundscapes in de natuur, muziekdocenten only, met Eef van Breen
19 maart 2022: Visual Thinking Strategy, kijken naar kunst en natuur, met Jobbe Holtes
2 april 2022: Media art, voor wie nieuwe media wil inzetten om lessen te verdiepen en te verrijken, tijdens het Media Art Festival
2 april 2022: Spoken word, we dansen de woorden, met Hugo de Haas van Dorsser en Marrit Bausch
11 juni 2022: Wilde Ideeënfabriek

Provinciaal plusprogramma

Ook de kunstencentra Akte2 (Súdwest-Fryslân), Opus 3 (Noardeast-Fryslân), Ateliers Majeur (Heerenveen), it Toanhûs (De Fryske Marren), De Lawei (Smallingerland), SKAAL (Opsterland), Kunst&Coo (Ooststellingwerf) en Seewyn (Waadhoeke en Harlingen) bieden trajecten aan om je te artistiek en inhoudelijk te ontwikkelen. De Ideeënfabriek is het provinciaal plusprogramma. De Ideeënfabriek kan dus een extra aanvulling zijn tijdens of na je traject bij een van de kunstencentra. Deelname aan één of meerdere sessie(s) kost je niets, en bovendien verstrekken we vanuit de werksessies betaalde opdrachten. KEK kan De Ideeënfabriek organiseren dankzij de Impulsregeling culturele zzp’ers van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Lees hier meer over de inhoud per sessie en kies je favoriet(en)!
Direct aanmelden? Dat kan ook!

We houden ons bij de bijeenkomsten aan de actuele corona-regels van het RIVM. Als we een bijeenkomst moeten veranderen in een online bijeenkomst of als er iets anders wijzigt, dan hoor je dat natuurlijk op tijd van ons.

Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur innovatie cultuureducatie
Jildou TjoelkerCreatief producent