Menu
Sluiten

De Ideeënfabriek

Het zijn spannende tijden voor zzp-ers die werken in de cultuureducatie. Gaan projecten (en daarmee inkomsten) door? Hoe fijn zou het zijn om, nu er (helaas) meer vrije tijd is, die tijd te gebruiken voor ontwikkeling en zo sterker uit deze periode te komen?

De Ideeënfabriek is een maakplaats waar nieuwe ideeën, projecten, samenwerkingen en wellicht nieuwe liefdes ontstaan!

KEK organiseert De Ideeënfabriek: werksessies waar je samen nieuwe ideeën maakt, kennis en inspiratie uitwisselt, verdiept en verbreedt. Voor kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs werken en (jonge) kunstenaars die wel in het onderwijs zouden willen werken.

Er zijn werksessies voor verschillende disciplines en doelgroepen. In alle sessies zoeken we de verdieping in de combinatie van Sustainable Development Goals en kunst.

Wat kan je verwachten?

Informatie

voor wie? Voor kunstvakdocenten en kunstenaars die in het onderwijs werken en (jonge) kunstenaars die wel in het onderwijs zouden willen werken.
data en tijden: 5 en 6 maart 2022: Filosoferen & maken, voor wie wil leren denken/maken als een kunstenaar, met Muriël Besemer
19 maart 2022: Visual Thinking Strategy, kijken naar kunst en natuur, met Jobbe Holtes
2 april 2022: Media art, voor wie nieuwe media wil inzetten om lessen te verdiepen en te verrijken, tijdens festival Luna Leeuwarden
2 april 2022: Spoken word, we dansen de woorden, met Hugo de Haas van Dorsser en Marrit Bausch
9 april 2022: Soundscapes in de natuur, muziekdocenten only, met Eef van Breen
10 juni 2022: Wilde Ideeënfabriek

Provinciaal plusprogramma

Ook de kunstencentra Cultuur Kwartier Sneek (Akte2, cultuurbureau Súdwest-Fryslân en Harlingen), Opus 3 (Noardeast-Fryslân), Ateliers Majeur (Heerenveen), it Toanhûs (De Fryske Marren), De Lawei (Smallingerland), SKAAL (Opsterland), Kunst&Coo (Ooststellingwerf) en Seewyn (Waadhoeke en Harlingen) bieden trajecten aan om je te artistiek en inhoudelijk te ontwikkelen. De Ideeënfabriek is het provinciaal plusprogramma. De Ideeënfabriek kan dus een extra aanvulling zijn tijdens of na je traject bij een van de kunstencentra. Deelname aan één of meerdere sessie(s) kost je niets, en bovendien verstrekken we vanuit de werksessies betaalde opdrachten. KEK kan De Ideeënfabriek organiseren dankzij de landelijke Impulsregeling culturele zzp’ers van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

Lees hier meer over de inhoud per sessie en kies je favoriet(en)!
Direct aanmelden? Dat kan ook!
Bekijk ook het aanbod van de Cultuurtuin van Akte2

We houden ons bij de bijeenkomsten aan de actuele corona-regels van het RIVM. Als we een bijeenkomst moeten veranderen in een online bijeenkomst of als er iets anders wijzigt, dan hoor je dat natuurlijk op tijd van ons.

Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur innovatie
Jildou TjoelkerCreatief producent