Menu
Sluiten

Cursus: Talentgedreven werken

Driedaagse opleiding tot Kindertalentenfluisteraar

Elk kind heeft bakken talent. Talent gaat niet over uitblinken, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie.

KEK geeft de driedaagse opleiding tot Kindertalentenfluisteraar van Luk DeWulf en Els Pronk. Wil je ook graag al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan?

Veel scholen zijn bezig met talentgedreven werken en zoeken visie, aanpak en methodiek. Luk Dewulf en Els Pronk zijn experts op het gebied van talentgedreven werken en hebben boeken, tools, een methodiek en cursussen ontwikkeld. KEK werkt met hen samen aan talentontwikkeling in Friesland.

Onderdeel daarvan is de driedaagse opleiding tot Kindertalentenfluisteraar. Deze opleiding is vooral bedoeld voor leerkrachten uit het primair onderwijs, maar ook voor andere belangstellenden die denken hier wat mee te kunnen in hun werk of leven.

Over de opleiding

In de opleiding staan de theorie van de positieve psychologie, de talentbenadering en de mindsettheorie centraal. De opleiding is ook bedoeld om je eigen focus bij het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talentbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?

Module 1 (1 dag): De opleiding ‘Kiezen voor talent van kinderen’ door Luk Dewulf en Els Pronk. Deze dag is opgebouwd rond het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Je leert je eigen talenten kennen en benoemen en je leert de technieken om een talentgesprek met kinderen te kunnen voeren.

Module 2 (2 dagen): De opleiding ‘Talentgedreven werken met kinderen’ van Els Pronk. Deze dagen geven verdieping bij het werken met talent van kinderen. Hoe kan je kinderen helpen om zelfvertrouwen te krijgen? Hoe ontwikkel je een positieve mindset? Hoe kan je achter het gedrag van kinderen kijken en met het kind aan de slag gaan rond vraagstukken die spelen? Lees hier meer over deze twee dagen.

Kernvragen

• Hoe kan ik werken vanuit een talentbenadering en welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?
• Hoe haal ik het goede in kinderen naar boven zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan?
• Hoe voer ik een talentgesprek?
• Hoe werk ik met de verschillende talenten in mijn klas?
• Hoe geef ik ruimte aan de minder zichtbare talenten van kinderen?
• Hoe krijg ik de kinderen meer in flow?

Per opleiding hebben we ruimte voor 20 cursisten, dus schrijf je snel in!

 

Cursusinformatie

voor wie? leerkrachten PO, docenten VO, MBO, HBO, IB’ers, RT’ers, pedagogisch medewerkers kinderopvang/BSO, kindercoaches, decanen, studieloopbaanbegeleiders/studieadviseurs, welzijnsmedewerkers
aantal cursusbijeenkomsten 3
datum en tijd Drie cursusdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Module 1: de dag met Luk Dewulf en Els Pronk (1 dag)
Optie 1: 9 september 2021 (geweest)
Optie 2: 18 januari 2022 (vol)
Module 2: de opleidingsdagen (2 dagen)
Optie 1: 23 september en 7 oktober 2021 (geweest)
Optie 2: 26 oktober en 9 november 2021 (geweest)
Optie 3: 1 februari en 15 februari 2022 (vol)
Optie 4: 10 maart en 24 maart 2022 (vol)
locatie In Leeuwarden
financiële bijdrage € 495,- incl. btw per deelnemer. (Normale prijs is € 790,- incl. btw). Inclusief toolbox met talentkaarten (t.w.v € 50,-), cursusmaterialen, catering en lunches. Je kunt je persoonlijk scholingsbudget inzetten! Vraag er naar bij je schoolleider.
meer informatie? mail naar kek@keunstwurk.nl of bel 058-2343434

Op dit moment zijn de cursussen die we in februari en maart geven vol. Maar… wie weet komt er een plaatsje vrij, en we plannen natuurlijk ook weer nieuwe cursussen voor schooljaar 2022-2023.

Wil je op de wachtlijst voor de cursussen in het voorjaar van 2022 en/of op de hoogte blijven van de nieuwe startdata? Stuur dan een mail naar kek@keunstwurk.nl, met als onderwerp ‘wachtlijst Talentgericht werken’ en vermeld in je mail je gegevens.

Contactpersoon
Froukje GeertsCultuurverbinder regio's Waadhoeke, Harlingen en Smallingerland