Menu
Sluiten

Cursus: Talentgedreven werken

Elk kind heeft bakken talent. Talent gaat niet over uitblinken, maar over wat vanzelf lijkt te gaan en wat voldoening oplevert. Dat wat maakt dat de tijd vliegt, en dat je je batterijen oplaadt. Van je talenten krijg je energie. Wil je ook graag al het goede in kinderen naar boven halen, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan? Geef je dan op voor de driedaagse opleiding tot Kindertalentenfluisteraar van Luk DeWulf en Els Pronk.

Luk Dewulf en Els Pronk zijn experts op het gebied van talentgedreven werken en hebben boeken, tools, een methodiek en cursussen ontwikkeld. Keunstwurk werkt met hen samen aan talentontwikkeling in Friesland. Onderdeel daarvan is de driedaagse opleiding tot Kindertalentenfluisteraar. Deze opleiding is vooral bedoeld voor leerkrachten uit het primair onderwijs, maar ook voor andere belangstellenden die denken hier wat mee te kunnen in hun werk of leven. En interessant voor scholen die bezig zijn met talentgedreven werken en zoeken visie, aanpak en methodiek.

Over de opleiding

De opleiding bestaat uit twee modules, die je beide moet volgen.
In de opleiding staan de theorie van de positieve psychologie, de talentbenadering en de mindsettheorie centraal. De opleiding is ook bedoeld om je eigen focus bij het werken met kinderen scherper te krijgen. Hoe kan ik nadrukkelijk werken vanuit een talentbenadering, wat vind ik daarbij echt belangrijk en zeker ook: welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?

Module 1 (1 dag): De opleiding ‘Kiezen voor talent van kinderen’ door Luk Dewulf en Els Pronk. Deze dag is opgebouwd rond het boek ‘Ik kies voor mijn talent’. Je leert je eigen talenten kennen en benoemen en je leert de technieken om een talentgesprek met kinderen te kunnen voeren.

Module 2 (2 dagen): De opleiding ‘Talentgedreven werken met kinderen’ van Els Pronk. Deze dagen geven verdieping bij het werken met talent van kinderen. Hoe kan je kinderen helpen om zelfvertrouwen te krijgen? Hoe ontwikkel je een positieve mindset? Hoe kan je achter het gedrag van kinderen kijken en met het kind aan de slag gaan rond vraagstukken die spelen? Lees hier meer over deze twee dagen.

Kernvragen
• Hoe kan ik werken vanuit een talentbenadering en welke talenten van mijzelf kan ik daarbij goed inzetten?
• Hoe haal ik het goede in kinderen naar boven zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan?
• Hoe voer ik een talentgesprek?
• Hoe werk ik met de verschillende talenten in mijn klas?
• Hoe geef ik ruimte aan de minder zichtbare talenten van kinderen?
• Hoe krijg ik de kinderen meer in flow?

“Ik gun iedere leerkracht zo’n mooie tool; vanuit verbinding en waardering naar elkaar kijken en werken.” – talentenfluisteraar Nelleke Keuning vertelt over de cursus talentgedreven werken, die zij volgde in 2021. Het gehele interview lees je hier.

Per opleiding hebben we ruimte voor 16 cursisten, dus schrijf je snel in!

Cursusinformatie

voor wie? leerkrachten PO, docenten VO, MBO, HBO, IB’ers, RT’ers, pedagogisch medewerkers kinderopvang/BSO, kindercoaches, decanen, studieloopbaanbegeleiders/studieadviseurs, welzijnsmedewerkers
datum en tijd Cursusdagen van 09.30 tot 16.30 uur
Module 1: Een dag met Luk Dewulf en Els Pronk
woensdag 20 september of donderdag 12 oktober 2023
Module 2: Twee opleidingsdagen met Froukje Geerts of Jan Wietse Fokkema
dinsdag 17 oktober en dinsdag 7 november of donderdag 19 oktober en donderdag 9 november 2023
locatie In Friesland
financiële bijdrage € 595,- incl. btw per deelnemer. (Normale prijs is € 790,- incl. btw). Inclusief toolbox met talentkaarten (t.w.v € 50,-), cursusmaterialen, catering en lunches. Je kunt je persoonlijk scholingsbudget inzetten! Vraag er naar bij je schoolleider. Let op: woon of werk je in de gemeente Opsterland? Dan kan je de opleiding mogelijk via de gemeente Opsterland volgen! Kijk op www.opsterland.nl/kiestvoortalent voor meer informatie.
Meld je hier aan
Contactpersonen
Froukje GeertsAdviseur kennis en talentontwikkeling
Detsje IJkemaCreatief producent
Werkdagen:ma.-do. ochtend