Menu
Sluiten

Cultuureducatiefestival Friesland 2022

IK - WIJ - WERELD

Wat hebben jonge mensen nodig in een veranderende wereld?
Hoe kan taal-, kunst- en cultuuronderwijs daar een rol in spelen?

Het Cultuureducatiefestival biedt een inspirerend programma voor leerkrachten PO en docenten VO, ICC’ers, directeuren en kunstvakdocenten. Tijdens het festival ga je aan de slag met actuele thema’s en methodieken die je helpen op een duurzame manier te werken aan betekenisvol onderwijs voor nu en de toekomst.

Het thema dit jaar is: IK – WIJ – WERELD.
IK gaat over wie je bent, je talent, je taal, je expressie. WIJ gaat over het samen doen, over empathie en compassie en WERELD gaat over hoe je je verbindt met de wereld en over duurzaamheid. Deze elementen zijn onlosmakelijk verbonden en zijn de ingrediënten voor betekenisvol cultuuronderwijs. Anne Graswinckel neemt je mee in dit verhaal en zorgt daarmee voor een inspirerende start van het festival.

Vervolgens ga je met elkaar aan de slag. Wat hebben jonge mensen nodig om met de snel veranderende wereld om te gaan? Door anders te kijken, te durven voelen, helder denken en gewoon maken, gebruik je de mindset van de kunstenaar. Je kunt kiezen uit verschillende workshops die je inzicht geven in hoe jij deze methodiek kunt inzetten in jouw klas. De thema’s zijn: talent, taal en communicatie, eigenaarschap, sociale vaardigheden, omgeving en duurzaamheid.

We sluiten af met lekker eten en een drankje, zodat je bij kan kletsen met je vakgenoten en ideeën uit kan wisselen.

Meer informatie over het programma volgt. We hopen je 22 september te zien in Leeuwarden!

Datum: donderdag 22 september 2022
Tijd: 15:00 tot ca. 19:00 uur
Voor wie? leerkrachten en docenten in het PO & VO, ICC’ers, (bovenschoolse) directeuren en kunstvakdocenten uit de gemeenten in Friesland waar Keunstwurk de Cultuureducatie met Kwaliteit-regeling uitvoert. Dit is niet het geval in de gemeente Leeuwarden, daar voert Kunstkade de regeling uit.
Locatie: Stationskwartier, Snekertrekweg 1, Leeuwarden
Toegang: gratis

Meld je alvast aan!

Wist je dat het thema van het Cultuureducatiefestival geïnspireerd is op de Verdwaalatlas?
Heb jij ‘m al besteld?

Bestel de Verdwaalatlas
Contactpersonen
Anne GraswinckelAdviseur innovatie
Sarah DolstraCoördinator maakplaatsen
Telefoon:058 - 234 34 89