Menu
Sluiten

LKCAtelier: Verbinding tussen taal, kunst en cultuur

donderdag 22 april

Online kennisdeling en verdieping; een ontmoeting tussen experts en vakgenoten

Anne Graswinckel (projectleider KEK2 bij Keunstwurk) en Jimke Nicolai (Freinet-deskundige en To-Taalonderzoeker) zijn door het LKCA gevraagd hun werksessie die ze tijdens de landelijke online afsluiting van CmK2 hielden nogmaals aan te bieden, nu als LKCAtelier.

LKCAtelier: Verbinding tussen taal, kunst en cultuur
Met Anne Graswinckel en Jimke Nicolai
donderdag 22 april
15:00-17:00 uur
Online, achter je eigen computer
Deelname is gratis, aanmelden is verplicht

Taal is meer dan begrijpend lezen, grammatica en spelling. De verbinding tussen taal, kunst en cultuur was in Friesland de basis voor Cultuureducatie met Kwaliteit. Laat je meenemen langs inspirerende voorbeelden, een stukje theorie en ontdek de meerwaarde van de verbinding.

Het belang van taal in de tweetalige provincie hoeft bijna geen uitleg. Taal is je identiteit, wie je bent. In jouw omgeving, en dus altijd met de mensen om je heen. En als taal een expressiemiddel is, is dan niet iedereen meertalig? Want naast je moedertaal spreek je immers ook non-verbaal, digitaal en familietaal.

Kunst en cultuur zijn natuurlijk ook expressiemiddelen. Voeg daar taal aan toe en je levert een mooie bijdrage aan het terugdringen van laaggeletterdheid en juist het bevorderen van lezen. Het enthousiasme van de Friese scholen willen we met de rest van het land delen. Laten we spelen met taal zodat taalplezier de regel wordt.

Wat ga je doen?

Anne en Jimke delen de succesfactoren van het Friese CmK-programma. Ze nemen je mee langs inspirerende praktijkvoorbeelden, geven een stukje theorie en laten je hun werkwijze ervaren.

Ook is er ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen over hoe jij zelf al de verbinding tussen taal, kunst en cultuur legt. Allemaal met het streven dat iedereen na afloop een boeiend zaadje heeft om in de eigen werkpraktijk te laten ontkiemen.

Deelname aan het LKCAtelier is gratis. Na aanmelding ontvang je per mail de ZOOM-link.

Meer informatie en inschrijven op de website van LKCA