Menu
Sluiten

Filmhub Noord: Filmfeest

woensdag 24 mei 2022

Gaan jouw leerlingen uit groep 6, 7 of 8 de komende maanden aan de slag met film? Geef ze dan de ultieme kans om te shinen! Doe mee aan de Filmwedstrijd en kom naar het provinciale Filmfeest in Slieker, Leeuwarden!! Valt je film daar in de prijzen dan ding je mee naar een plekje op de rode loper van het Filmgala in Groningen!

Filmhub Noord schrijft een Filmwedstrijd uit waar alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe aan mee kunnen doen. Maak (al dan niet begeleid door een professionele filmdocent) een filmpje van maximaal 10 minuten en stuur dit in.

Filmfeest

De makers van de beste filmpjes mogen naar het Filmfeest in de eigen provincie. Tijdens de Filmfeesten vieren we film, de makers én de kijkers, en maken we bekend welke leerlingen als provinciale winnaars naar het regionale Filmgala mogen. Houd de volgende dag vast vrij voor het Filmfeest in Friesland: 24 mei 2023, in Slieker (ovb) Leeuwarden.

Filmgala

Tijdens het Filmgala rollen we de rode loper uit, zetten we de leerlingen en hun talent in de schijnwerpers en berichten we welke leerlingen met de hoofdprijs naar huis gaan. Wat die hoofdprijs is? Filmlessen voor de hele klas!

Doe je mee?

Dan is dit wat je weten moet…
* Neem deel aan de Filmwedstrijd en het Filmfeest in de provincie van de school.
* Inzenden voor de Filmwedstrijd kan vanaf nu!
* Inzenden kan tot exact 1 maand voor het Filmfeest in jouw provincie. Voor Friesland is de deadline: 24 april 2023.
* De film duurt maximaal 10 minuten en wordt als link naar YouTube of Vimeo ingezonden.
* De film is gemaakt door leerlingen in groep 6, 7 of 8 en in hetzelfde schooljaar als waarin het Filmfeest plaatsvindt.


Ook niet onbelangrijk….

* Tijdens de Filmfeesten wordt slechts een selectie van de inzendingen getoond.
* Voor het Filmfeest en het Filmgala hanteren we een maximumaantal leerlingen en begeleiders die per inzending mee mogen. Dit maximumaantal bepalen en communiceren we later en is afhankelijk van het aantal inzendingen en de capaciteit van de zaal.
* Leerkrachten van deelnemende scholen moeten bereid zijn de leerlingen te begeleiden op het Filmfeest en het Filmgala.
* Tijdens het Filmfeest en het Filmgala worden foto’s en filmbeelden gemaakt. Als je niet wilt dat deze beelden worden gepubliceerd, geef dat dan zelf aan.

Meld je aan!
Contactpersoon
Heleen van der PeetCultuurverbinder Stellingwerven, Filmhub Noord