Menu
Sluiten

Filmhub Noord: Expertsessie op het Noordelijk Filmfestival

donderdag 10 november 2022

de lessen uit de proeftuin, voor docenten, netwerkleden in PO en VO

Leraren kennen de kracht van film. Vrijwel elke dag wordt op vrijwel elke Nederlandse school film gekeken. Als energizer bijvoorbeeld, om een thema te introduceren of lesstof te verlevendigen. Echt bewust gebeurt dit filmkijken bijna niet; met oog voor de maker, het verhaal en de filmische middelen en technieken die zijn ingezet om het verhaal kracht bij te zetten. De stap van onbewust naar bewust filmkijken, maken en onderzoeken is de stap naar filmeducatie.

Hoe kunnen we samen deze stap zetten? Met een vaste plek voor filmeducatie voor ogen; aansluitend op de kennis en kunde van de leerlingen, de bestaande visie van de school en de te behalen leerdoelen, met deskundige leraren en ingevlogen experts? Precies dat leert Filmhub Noord in haar proeftuinen. Na twee jaar, waarin 29 scholen in een proeftuin aan de slag gingen, hebben we veel geleerd. Deze lessen willen we delen! Met leraren, adviseurs cultuuronderwijs, filmeducatoren en workshopdocenten, zodat ook zij ze mee kunnen nemen in het dagelijkse werk in, voor en met het onderwijs.

Er zijn twee parallelle deelsessies; een po sessie en een vo sessie. In de sessies delen de deelnemers aan de proeftuin hun ervaringen, maar laten we ons ook leiden door de nieuwsgierigheid van het publiek. We ervaren de meerwaarde van een filmmaker in de klas en delen het lesmateriaal dat in de proeftuinen is ontwikkeld.

Schuif aansluitend aan voor eten, drinken, kennismaken en napraten. We sluiten de Expertsessie af met een prachtige film van het Noordelijk Film Festival. Uiteraard geven we je een kijkvraag of twee mee, zodat je zelf de kracht van filmeducatie ervaart.

Praktische informatie

Wat? Expertsessie, de lessen uit de proeftuin
Voor wie? leraren po en vo, adviseurs cultuuronderwijs, filmeducatoren en workshopdocenten
Wanneer? donderdag 10 november, van 15:30 tot 21:00 uur
Waar? Noordelijk Film Festival @ de Harmonie in Leeuwarden
Aanmelden Deelname aan de Expertsessie is gratis, aanmelden verplicht
Meld je aan!
Contactpersoon
Heleen van der PeetCultuurverbinder Stellingwerven, Filmhub Noord